вторник, март 06, 2012

Прозренията на един мормон

Милен Радев

Мит Ромни - най-вероятният кандидат за президент на Републиканската партия в Америка нарече току що завършилите избори в Русия "гавра".

"Това, на което целият свят стана свидетел на 4 март беше гавра с процедурите на демокрацията. Вместо да заявява, че поздравява руския народ по случай завършването на президентските избори, както направи правителството на Обама, администрацията трябваше да осъди грубите манипулации и намесите в работата на медиите, които компрометираха тези избори", каза Ромни.

Ще припомня, че още преди Коледа Мит Ромни нарече Владимир Путин "заплаха за световния мир".

Може ли един истински реакционер да не пожелае въпреки всичките му кусури успех на кандидат, който нарича нещата с истинските им имена?

Желаем да вярваме, че ангелът Морони, връчил някога Златните скрижали на основателя на мормонската вяра Джоузеф Смит, ще спохожда по-често с точни и разумни прозрения бъдещия американски президент!

5 коментара:

Кантианец каза...

Бъдещ американски президент? Хаха, сега вече разбрах защо писанията ви, господин Радев, са толкова нереалистични. По-скоро бих се доверила на анализите на Кермит жабока, отколкото на вашите повърхностни възгледи за демокрация. До тук спират и моите посещения в този доста аматьорски блог.

Milen Radev каза...

Една добра новина на разсъмване, госпожо Кантианец. Тъкмо щях и аз да Ви предложа същото.

Работата е там, че не отговаряте на първата предпоставка за ползване на този блог - умението да се четат думи и да се свързват в изречения.

Горе е написано черно на бяло "най-вероятният кандидат за президент на Републиканската партия".

Поздравете от нас демократа Кърмит!

Кантианец каза...

А на кой пожелавате да помогне ангелът Морони в последното си изречение, господин Радев? На Роки ли?

Alwaleed bin Talal каза...

Г-н Радев, Ромни е нарекъл Путин “заплаха за световния мир”. А републиканската подкрепа на плановете за интервенция в Иран тогава какво са? Може би във ваш си стил ще ги наречете - укрепване на световния мир?

Alwaleed bin Talal каза...

Г-н Радев, според Вас, грешка ли е запазването на мира от демократа Кенеди и комуниста Хрушчов по време на Карибската криза през 1962 година? И щяхте ли да сте жив и да пишете тук, ако беше избухнала война тогава, г-н Радев?