неделя, декември 09, 2012

Содомити от всички страни, съединявайте се!

Милен Радев

Тежки времена за всички „зоофили“ (по простонародному содомити и скотоложци) настъпват в Германия.

Тези дни управляващата коалиция се споразумя да внесе промени в Закона за защита на животните, съгласно които сексът с животни ще се наказва за в бъдеще с до 25 000 € глоба…

От 1969 г. насам, когато в хода на сексуалната студентска революция всички забрани от подобен род бяха заличени от законодателството, онождането на овце, камили или любимите на германския бюргер дакели бе практически разрешено.

Наказания се предвиждаха само ако в хода на любовната игра животното понесе тежки телесни повреди. Реципрочно обаче не са ми познати случаи, да е била потърсена сметка например на магаре за евентуално нанесени контузии на влюбена в него стопанка.

Ето че сега, под натиска и след протести на мощното лоби на защитниците на животни, правителството внася тъй нужните законодателни корекции.

Казусът не е от най-лесните. Погледнато от другата страна, става дума за сериозно ограничаване правата на една малцинствена група. Не е изключено, позовавайки се на своите фундаментални човешки права за сексуална самореализация, содомитите да отнесат въпроса пред Конституционния съд.

Остава да се види дали и в гилдията на адвокатите най-находчивите няма да внесат съответна жалба и от името на свой пернáт, космат или люспест клиент, лишен по новия закон от правото на интимен живот с избраник по свой избор.

За личните драми и трагедии, които ще последват в толкова много уютни домашни огнища не ми се и мисли. Все пак според публикувани в пресата статистически данни (как ли са събирани, питам се аз) се оказва, че около 10 000 души в Германия се сношават редовно с домашните си любимци.

Съществуват и съответните клубове по интереси и интернет-форуми на т.н. „зоофили“. След Скандинавия, вече и в Германия се чува дори за отварянето на първи публични домове за "зоофили". Едно от основните им предимства пред традиционните заведения от подобен род е навярно липсата на всякакъв риск от СПИН.

Конфликтът между двете малцинствени групи – тази на содомитите и тази на защитниците на животните - добре илюстрира темите, които наред с цената на тока и с многомилардните помощи за Гърция, вълнуват германското общество.

Представям си бъдещи публични дебати от такъв род:

Редно ли е, след като с толкова труд бе постигната джендърната равнопоставеност, сега бъде ограничавано биологичното равноправие?


Не е ли желателно обществено спонсорираният мултикултурализъм да се разпростре и върху многообразните контакти и с нашите безсловесни братя (и сестри)?


Като е станало дума за „безсловесни“ – не може да не се запита човек, как ще се проверява спазването на новопроменения закон? Ще бъдат ли изслушвани и двете страни или ще са достатъчни фотоси от заснети крадешком, през пердето на съседския прозорец, срамни сцени?

Чисто професионално ме интересува дали в бъдещите досъдебни производства на пострадалата, трудно изразяваща се с думи, страна ще се осигурява правото на преводач, за да може тя - въпреки естествения в подобни случаи свян – да даде нужните на съда показания?

Човърка ме и типично балканското съмнение – а няма ли новият закон да улесни злоумишлениците и завистниците, които в желанието си да навредят на своя съсед, сега много лесно могат да го наклепат, като заявят, че са го заварили в любовно уединение с хамстера или с ангорската му котка?

Така или иначе прави впечатление нещо забележително и силно прогресивно: основната мотивация за предстоящата законодателна промяна е грижата за здравето на животните. В известен смисъл вероятно и екологичната чистота на кравето мляко…

За щастие не някакви остарели понятия като човешки морал или, не дай си Боже, религиозни постулати!

В Европа подобен закон срещу сексуалните контакти с животни съществува засега само във Великобритания – нещо, което не може да учуди истинските ценители на скечовете на Монти Пайтънс.

Познавайки регулативната потентност на Евросъюза обаче, не след дълго може да се очаква съответната директива, забраняваща контраеволюционните сексуални контакти на общоевропейско ниво (вероятно специално за Гърция директивата ще бъде разширена за да обхваща и кентаври, панове и нимфи).

Така че докато е време: Содомити от всички страни, съединявайте се!


3 коментара:

Christa Gutzeit каза...

Е, не е честно! Исках да сложа просто един гоооолям лайк, пък то няма батън ... Тюх!

Milen каза...

Е как може да помислиш, че няма да сложа батън.... ;)
Я виж горе вляво под секси-овцата!

в. кандимиров каза...

Много тежък казус. От една страна, правата на животните. От друга - това е дискриминация на содомитите, която по нищо не се различава от хомофобията. Можем да я определим като содомитофобия. Ако хомосексуалните имат равни права с хетеросексуалните, защо содомитите да нямат?
Може би законодателят трябва да помисли за някакъв вид взаимно съгласие между тях и животното-обект на желание?