неделя, юли 31, 2016

Българан и Дядо Иван срещу Евгений

или Сезонът на хлебарките

 

Kakalaken

Милен Радев

След четирийсетте години инквизиционно лечение с огън, меч и милиционерски сопи, на населението, обитаващо някогашните земи на българите, му бе писано да преживее ново изпитание.

Почти три десетилетия вече то съществува под гнета на гадини от рода на хлебарките и кърлежите – оядени, лъскави от властна сласт, развратени и развращаващи, с бръснати глави и топирани перчеми, с бляскащи очилца и друсащи се гуши, с лепкави пипала и бълбукащи търбуси, членестоноги и многочленови, грухтящи, гризящи, изсмукващи, замезващи и изпражняващи се публично и без срам.

Онова, което наричаха България се озова в един безкраен нетуристически сезон на хлебарките, на кърлежите и хиените.

Как тогава за 30 години да не привикнеш и към най-безобразните гледки и случки из нашия балкански бестиариум перверзум?

Но ето, случват се падения, които дори на този фон от стичаща се кал се отличават със своята особена порочност.

Точно такава е обявената сега хайка на пияната от власт гмеж, проточила се от левия парцалив фланг през блатистия център до озъбените отдясно мутри. За дивеч е нарочен Евгений Михайлов, който написа открито писмо за безобразната кандидатура на Ирина Бокова в ООН.

Самото писмо е лаконично, красноречиво и изчерпателно подкрепено с авторитетни източници, потвърждаващи за всеки умеещ да чете: Ирина Бокова е гротескно недоразумение като шеф на ЮНЕСКО, а като генсек на ООН тя би била рисков фактор от световен мащаб.

Това да се произнесе гласно е всъщност дълг на всеки запазил разсъдъка си и нравствената структура, която го прави човек.

А не хлебарка.

Заслугата на Евгений Михайлов е, че той се обърна пръв към чуждестранните фактори и с това се нареди в достойната върволица на български патриоти от далечното и близко минало, за които добруването на татковината бе по-важно от злобата и дребнавите сметки на селския мегдан. От Методи Кусевич, през Стефан Стамболов, Захари Стоянов и Симеон Радев до Георги Марков нашите национални дейци не се бояха да се обръщат към великите сили и чуждестранната общественост, да зоват за помощ, когато вътрешни и външни зловредници заплашваха страната и вещаеха международни усложнения.

Да не забравяме и хилядите именити и безименни наши герои, които из дълбините на комунистическа България се обръщаха към Западния свят, описваха зулумите на шумкарската власт, апелираха към бдителност и солидарност. С какъв риск изпращаха те своите призиви и обръщения или, измъкнали се от рая на милиционеро-соцализма, как надигаха те глас към международните организации, към политици, как неуморно известяваха на света чрез радиостанции като Свободна Европа истината за живота в комунистическото Сърце на мрака.

Всички тези герои от по-далечното минало биваха клеветени като предатели само от партизански сметкаджии и от вездесъщите в българската действителност руски агенти. Защото добре знаем, че за тези последните всяко стабилизиране и възмогване на България бе анатема от векове.

През десетилетията на комунизма, разбира се, всеки дръзнал да доведе до сведение на западния свят факти нелицеприятни на софийския режим биваше незабавно обявяван за предател и по възможност елиминиран с чадър, отрова или куршум.

Какво падение, че днес, след многогодишно вече членство на България в НАТО и ЕС, след уж нейното интегриране в света на западните хуманитарни ценности и норми, един наш сънародник, изрекъл истината за да спаси достойнството на Татковината, бива хулен като предател многогласно от личности с обществено влияние и от едър калибър (едър в мащабите на хлебарките).

Съвсем в духа на пропагандния отдел на ЦК на БКП, на АОНСУ, на Венцелрайчевата агенция София Прес и на КДС!

Ирина Бокова е фрапантно негодна за високи международни постове фигура. Тя се самодисквалифицира както с неправомерни деяния, предмет на разследвания , оповестени от авторитетни чуждестранни издания, така и чрез своята очевидна обвързаност с Москва – днешен открит и агресивен противник на нашия западен свят.

Резилът, че страната ни в лицето на свои правителствени, държавни и обществени личности лобира активно за кандидатката на екс-комунистите от БСП изглежда не е достатъчен. Не, вместо думите на вестоносеца на истината Евгений Михайлов да станат повод за сериозна преоценка и своевременно „замразяване“ на българския анонс в полза на Бокова, той сега е подложен на настървено гонение от стадото на хлебарките, което в този мащаб трудно се обяснява без насъскване и насочване от високостоящи инстанции.

Както родни, така и безродни, т.е. матерно-рускоезични.

В чисто човешки план успокоява едно: трескавото шумолене на хлебарките и хорът на хиените показват, че каузата на Бокова е оценена като пердута от стоящите зад пердето. Нервността на гадините издава отчаянието им, че червената другарка няма шанс да се нанесе в 39-етжната сграда на ООН в Манхатън.

Като българи обаче не можем да преглътнем, че за кой ли път и името на страната, и чувството за достойнство на всеки читав сънародник се цапат от глутница гадини и от конформисти и нерешителни помощници.

Евгений Михайлов се намери да поизтрие срама.

За което сме длъжни да му благодарим.




 

3 коментара:

Васил Антонов каза...

Ами как да не гласуваш за Тръмп, когато идиотите подкрепят Бокова?

Milen каза...

Großartig beide Artikel, sowohl Herzinger als auch Yakovenko.
Bei mir gehören auch beide immer an erster Stelle! :)

Yevgenij каза...

Liebe Freunde , ich bin noch nicht fertig :)
Jetzt kommen wir zur visafreiheit für Ukraine und Georgien : deutsche offizielle versuchen diese Freiheit zu verhindern und gleichzeitig fordern z.b.Ischinger und Tschetschik visafreiheit für Russland ( vor ein paar Jahren hat sich soweit ich weiß u.a
Schäuble in der Eu durchgesetzt dass Kroatien und Serbien visafreiheit kriegen Bosnien aber nicht )- da ist Radev wirklich harmlos ;-)

Jetzt noch zum 3*Sieg von Milo Djukanovic - bei den Wahlen , Nato Aufnahme und Abwehr des Staatsstreichs . Darüber wird in Dt. Medien nicht berichtet - um vielleicht nicht das Bild vom putin ' Sieg zu stören :( . Die Frage ist : was hat Djukanovic richtig , Plevenliev aber falsch gemacht . Meine Antwort : Djukanovic hat multiethnische Politik Titos in seinem Land fortgesetzt , hat Zerschlagung Bosniens durch tudjman und milosevic verurteilt und sein Volk rausgehalten - daher sind die Leute bereit , ihm die Korruption zu verzeihen ! Die Ukraine steht gar nicht auf Djukanovic ' Agenda .
Plevenliev hingegen hat sich sehr , vielleicht zu deutlich pro Ukraine positioniert - aber Poroshenko & Co tun leider alles um zu beweisen dass die Ukraine es nicht Wert ist :-(

In diesem Sinne - mojn !