четвъртък, декември 19, 2013

Защо?...

Goya_-_Caprichos_(69)BМилен Радев

И на ставане, и преди лягане тези дни съм отново и отново поразен от буйно бликащата, съвършено ирационална злоба, която изливат в мрежата отявлени и ослепени от някакви техни си мании десебисти към най-невероятен обект - към Движението 22 септември и към неговите учредители...

Все гледах досега с мека и добродушна ирония на комичните десебистки опити да се очернят и осмиват хора, несподелящи стопроцентово техните обсесии за единствено правилната и интелектуално извисена линия.

Това което става сега обаче, след като шестнайсет съвестни и извисени над всякакво съмнение в непочтеност, в користолюбие, в конформизъм или интелектуална недостатъчност личности оповестиха платформата на Движението, надминава всяка мислима човешка граница и представа за рационално публично поведение.

Да речеш, че основателите на Движението и присъединяващите се към него са обявили някакви скандални и унизителни за здравия разум намерения или искания?!

Нищо подобно.

Платформата апелира за нещо много просто и логично:

За крайната нужда от обединяване усилията на всички, желаещи отстраняването сериозно и за дълго на БСП и нейните клонинги от власт.

За осигуряването на прозападния, европейски курс на развитие на България.

За развалянето рахатлъка на старата кадесарска и днешна московска мафия във всички сфери на обществения живот...

Това са целите на Движение 22 септември. Тъкмо него десебисти и бивши комунисти иронизират, хулят, клеветят и злепоставят в един глас и взаимно надпреварвайки се.

Чак ми е неудобно да изкажа на глас мислите, до които може да доведе горното съпоставяне...


8 коментара:

b.pavlov каза...

Изглежда, че според вас "десебизмът" е някакъв особен род психическа обремененост.
И как го разпознавате в мрежата?
По стереотипния за червените тролове "аз досега винаги съм гласувал за..." ли?

Ще цитирате ли тук някаква официална позиция на ръководството на ДСБ по повод Движение 22 септември ?

А официалното отношение на това, симпатично Движение към практическите действия на партиите от Реформаторския блок за широко, дясно обединение оповестено ли е някъде?

До кога ще си мерим "антикомунстическото" его? И до кога ще го избистряме и филтрираме?
Докато се окаже, че единствената надежда за демокрацията у нас е една бивша горила на Живков ли?
Ама изглежда, че и "Той" не е Единствената Надежда – ето, че със същите медийни трикове кукловодите вече ни пробутват за нов "Месия" "капута" Бареков...

Няма друг път за разбиване на посткомунистическото статукво освен единството на ВСИЧКИ, които желаят промяната.
Реформаторите открито и честно са се нагърбили с тази задача.
Мястото, не само на "десните", а просто на честните противници на мафията е там където на дело се кове обединението. Като личности с позиция и като водачи чувство за мисия, лидерите на 22 септември трябва да бъдат там.

b.pavlov каза...

Единственото, което мога да ви кажа, господин Стоянов е, успокойте се, моля! :) И бъдете здрав!

Иван Терзиъски каза...

Не не и не!
Нашето движение 23 (двадесет и трети) септември ще свали БСП от власт! Само то е автентичното дясно! Не вярвайте на 22 септември, 21 септември,... Реф. Блок и други плагиати и сурогати. Ние сме истинските и на нас се полага по право да свалим БСП от власт. Всяко друго сваляне от власт на столетницата е нелегитимно и ние ще му се противопоставим с всички сили и средства!
Урааааа!

Lubo Kanov каза...

Много добре казано Г-н Павлов. Точно това според мен трябва да бъде обединяващият принцип. Обединяване, което започва от обща и задружна цел. Сваляне на режима Станишев Доган Псидеров, лустрация посредством нова конституция и преизградена съдебна система,гласуване чрез интернет, избори на личности, не на партийни инсекти в Народното Събрание, избори на съдии и много други основни за спасяването на нацията принципи, пълна публичност и достъпност на всички действия на властта за публиката, абсолютна забрана за медиен монопол и публичност на финансите на политиците. Всъщност, тези нахвърляни идеи трябва да се обсъждат, заедно с много други, като основа на национален диалог и обединяване, не като повод за политически разпри и разединяване. Поне така мисля аз.

Питащият каза...

Целта ви е тъпа, защото дори тези комунисти, както ги наричате, а това са най-обикновени мошеници и тарикати, да бяха натикани по затворите, резултата нямаше да е много по различен от прехода. Пак щяхме да сме една бананова република в задният двор на ЕС. Нали ти е ясно защо? Целта трябва да бъде правовата демократична държава, върховенството на закона и тогава, както се казва по каналния ред и устава, пяната на прехода и тези комунистически изроди отиват в канализацията на историята. И много ми е интересно умниците които сте се събрали как ще го направите без да убедите поне 50% от населението и политиците ,че вече няма накъде.С анти риторика това няма да стане, нито с десни и либерални мантри. ГАРАНТИРАМ го и не искам да ви гледам сеира, а да помогна ако мога. Пред скобите трябва да се извади задача №1 Правовата демократична държава, а не ориентацията в световните посоки или идеологическите меми.Защото и леви и десни, ако са истински такива и са демократи имат интерес от една истинска демокрация, а не от полиция която спуска опорни точки и ги нашепва на ухо.

Красимир Иилев каза...

Стоянов,засрамете се !
Целият Ви коментар е пропит от болшевизъм!Написан в Джугашвивили стил "Който не е с мен е против мен"!Само бяс и обидни квалификации.
Ами хората като мен,дори да сме 6-7 или колкото си искате малко проценти ,НЕ ПРИЕМАМЕ ГОРИЛАТА НА ЖИВКОВ БОЙКО БОРИСОВ ЗА ОБРАЗЕЦ НА ДЕСЕН ДЕМОКРАТ.

glas каза...

Успех на ДВИЖЕНИЕ 22 СЕПТЕМВРИ! Единствената алтернатива на комуностатуквото!
Измисленото обединение на провалени партии и кукловоди от задкулисието в т. н. Реформаторски блок е опит да се запази досегашното мафиотско статукво! С риторика единствено против ГЕРБ няма как да стане промяна! Рехормистите не са заявили ЯСНИ АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ ЦЕЛИ И НЕЗАВИСИМОСТ ОТ Русия,каквито цели имат от Движение 22 септември! Нямаме право на повече грешки, защото БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА!
ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПИМ ДВИЖЕНИЕ 22 СЕПТЕМВРИ, ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ!

Кусева каза...

b.pavlov says:
19/12/2013 at 17:50
Г-н Радев, насочете ирония и отровни стрели към БСП-ДПС, моля. Иначе ние, които живеем в България, рискуваме да сме доживот под тяхното неродолюбиво управление. В нета ДСБ се отличава с добро възпитание и идеи, а не с омаскаряване на съмишленици, били и тези от тях, които са в ГЕРБ, 22 септември и др. Слушайте какво казват лидерите на РБ, а не агент-провокатори, тролове и пр., които се представят за друго.