неделя, ноември 16, 2014

Два полюса

[caption id="attachment_9639" align="alignleft" width="305"] Снимка: Христо Христов (http://desebg.com/)[/caption]

Милен Радев

Два полюса възникнаха пред очите ни за два дни!

Единият - цивилизованият, мек, разсъдлив - и смел! - почтен и готов на морално разкаяние и свеждане на глава за изкупление пред жертвите.

Росен Плевнелиев - нашият президент.

Другият - бит и подут след непочтено и мръсно воден от него двубой - ломоти, че това станало, защото противникът му просто имал късмет, че срещу него имало заговор. След което реве като вол "България е най-великата! България над всичко! Ние сме велики, няма да им се дадем!" и пр. дивотии за срам пред света.

Боксьорът "Кобра" - идол на национал-патриотичната гмеж.

Всеки от нас е предизвикан.

Сам си избира кой от тези два полюса да е неговият личен символ на днешна България.

Кого чувства близък.

И кой от тези двамата желае да определя бъдещето на Татковината!




 

1 коментар:

М. Цонева каза...

Прочетено на стената на Kostadin Burgaski:
Българите са в треска: очакват най-добрият им боксьор да победи и да размаже угризенията им за Украйна. Навсякъде говорят за това. Надяват се по този тъп и садистичен начин да си докажат, че са прави. Да си нахранят самочувствието. Вместо да се поклонят на украинците и да признаят в себе си, че с влизането на Русия помагат всеки ден в Украйна да загиват хора?.. А най-добрият им боксьор да вдигне ръката на Кличко пред сънародниците му и да им каже, че е с него?.. И с тях - в тази най-мръсна и братоубийствена война?.. И че ги подкрепя, и ще дарят всички приходи от мача за децата на загиналите?... И..., ама как па не - какъв златен шанс да си размажем собствените съвести?!.. Иначе погледнато, фактите са следните: един як чалга-българин без образование, ще се боксира с личност. Владимир Кличко е завършил Киевския университет, защитил е дисертация, има докторска степен и говори четири езика: украински, руски, немски и английски. Бил е и актьор, и популярен общественик, а заедно с брат си - активен благотворителен деец в подпомагането на деца от Африка и Южна Америка. На 29 март 2012-а, на благотворителен търг в Киев, той продава олимпийския си златен медал от 96-а година за 1 милион щ. долара, за да сбъдне мечтите на много украински деца. Веднага след продажбата, купувачът върнал медала от уважение към Владимир... Та искам да кажа, де: българите отдавна са победени от Кличко и украинците и затова сами се уНижават.. (за руско уважение да не говорим!)..