петък, февруари 01, 2013

Pro domo sua

Statistik_De_zorata_Jan_2013Броят на "хитовете" на блог Де зората наближава границата на милиона (броячът най-долу или вляво на края на фрейма).

Може би това е подходящият момент да се покаже на читателите тази статистика на посещенията (уникални в рамките на 24 часа) за времето на съществуване на блога. От започването му през октомври 2010 до края на сегашния януари.

Тук никога не е се е търсила масовост (освен един път с познавателна цел, когато бе поставено едно определено заглавие .... ;)... а то взе, че наистина за няколко месеца това стана най-четеният материал на блога...).

Ако не щеш ли се беше оказало, че блогът се посещава от хиляди ентусиасти всеки ден, стопанинът щеше да изпадне в сериозно униние, и в депресията си да реши, че е сбъркал нещо из основи.

Statistik_De_zorata_Jan_2013

И все пак би било неискрено, да кажа, че стабилизирането на броя на посещенията на средно около 250 - 300 дневно не ме радва. Защото той показва, че има един естествено ограничен, но ценен, верен и заинтересуван кръг от читатели, заради които си струва и занапред (поне ако се съди по преобладаващото в момента у мен настроение) да се търка стола и огъва плота на бюрото по нощите...


Няма коментари: